LeoCare
Ambulante jeugd- & gezinsbegeleiding

Over LeoCare


Kinderen en opgroeien: een proces dat niet vanzelf gaat. Opgroeien gaat met vallen en opstaan.  Tijdens dit proces zijn er natuurlijk ook een heleboel obstakels die er voor kunnen zorgen dat het opgroeien stagneert, wat wel eens problemen kan opleveren. Hier heeft niet alleen het kind, maar ook de omgeving last van. Soms gaat dit zo ver, dat niemand er meer uitkomt. 

Als ouder zijnde is de stap naar het inzetten van hulp vaak groot en spannend om te doen. Het gevoel van falen komt om de hoek kijken want het lukt de ouders zelf niet om de problemen op te lossen. Probeer dit als ouder zijnde anders te zien: het is juist knap te erkennen dat er problemen zijn. Zie het als een kracht om hulp in te schakelen op de momenten dat jij er zelf als ouder niet meer uitkomt. Zoals bovenstaande afbeelding al laat zien: soms heb je hulp nodig om iets te kunnen bereiken!

LeoCare biedt de volgende vormen van begeleidingen aan kinderen, jongeren en/of ouders in de regio Westfriesland (en omstreken):

- begeleiding op school;

- begeleiding thuis;

- individuele begeleiding;

- ouderbegeleiding;

- psycho-educatie over bijvoorbeeld ADHD of autisme;

- observaties.

Daarnaast heeft LeoCare ervaring in het begeleiden van kinderen met een MIC-KEY sonde.  

Wilt u een vrijblijvend gesprek, of heeft u vragen over de diensten die LeoCare aanbiedt, neem dan gerust contact met ons op door te bellen, mailen, of onderstaand formulier in te vullen!